2019. március 13. Szerda Ajtony, KrisztiánMagistra hu Emag CipőFehérfekete35 Nike Gyerek Ola Futball Tf QBrWdCoExe
Cipő 017 Eclipse Jordan 724010 Sneakers Nike Blackwhite 8wOkn0P
/ 2019. 02. 11.
Férfi VásárlásNike Versitile 3 Szürke Cipő Fekete Kosaras Air 5j4LRA

Kedvezően értékelik a bejelentett intézkedéseket a megkérdezettek

A Századvég Alapítvány legújabb közvélemény-kutatásának adatai szerint a megkérdezettek 73 százalékának kedvező véleménye van Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap elhangzott évértékelőjéről és a bejelentett intézkedésekről.

Az elemzőcég közleményében azt írta, hogy az ötszáz fő megkérdezésével végzett reprezentatív felmérés eredménye szerint a megkérdezettek 35 százaléka a hírekben hallott vagy olvasott a miniszterelnök évértékelő beszédéről, további egynegyedük a közvetítést is figyelemmel kísérte, míg 40 százalék nem nézte a beszédet és nem is hallott az elhangzottakról.

Azok többsége, akik figyelemmel kísérték az évértékelőt, vagy értesültek róla a híradásokban, kifejezetten pozitív véleménnyel voltak a beszédről; 57 százalék teljes mértékben kedvező, 16 százalék inkább kedvező véleményt formált róla, és csak 19 százalék nyilatkozott negatívan.

A kutatás alapján a miniszterelnök által bejelentett intézkedéseket a megkérdezettek jelentős többsége üdvözli. A családvédelmi akcióterv elemei közül a legmagasabb támogatottsága a bölcsődei ellátás kiteljesítésének van, amellyel a válaszadók 94 százaléka értett egyet. A megkérdezettek 92 százaléka támogatja a csok kiterjesztését használt lakásokra is, 88 százalék üdvözli a nagyszülői gyed bevezetését, 87 százalék pedig a nagycsaládosoknak szóló jelzáloghitel-támogatást.

Hasonlóan magas az egyetértés a fiatal házasoknak szánt 10 milliós kedvezményes kölcsönnel (84 százalék), a négygyermekes nők szja-mentességével (78 százalék) és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásával (77 százalék). A középiskolások külföldi nyelvtanulásának támogatását a válaszadók 90 százaléka támogatta. A beszéd más elemeit, üzeneteit is kedvezően fogadták a válaszadók. Jelentős többségük (93 százalék) osztja a miniszterelnök nézeteit azzal kapcsolatban, hogy bevándorlók helyett magyar gyermekek születésére van szükség a népességfogyás megállításának érdekében.

Emellett a kutatásban résztvevők többsége (60 százaléka) egyetért azzal az állítással, amely szerint a soron következő európai parlamenti választások tétje az, hogy sikerül-e megállítani Brüsszel bevándorláspárti politikáját – olvasható a Századvég közleményében.

A Századvég közgazdásza szerint a bejelentett támogatásoknak erős demográfiai céljuk van, de gazdaságélénkítő lépések is szerepelnek közöttük. Regős Gábor az M1 csatornán azt mondta, a nagyszülői gyed, a bölcsődei férőhelyek számának bővítése és a négygyerekes nők szja-mentessége a munkaerőpiacra lesz hatással, mert ezek a nők foglalkoztatottságát kívánják emelni.

Jelenleg az egy- vagy kétgyermekes anyukák hetven, a háromgyermekes anyukák ötven százaléka dolgozik. A közgazdász elmondta, hogy az építőipart és a lakáspiacot a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kibővítése, valamint a gyermekvállalást támogató szabad felhasználású hitel erősíti. A nagycsaládosok autóvásárlási programja pedig a belső keresletet javíthatja.

A témáról korábban itt , itt és itt írtunk.

Air Sportcipő Női Cipők Max Bájos 38 Ecftebge Nike As 2H9IDWE

(MTI)

Akciós WebshopShopalike Nike WebshopShopalike Cipő hu Akciós Cipő Akciós WebshopShopalike Cipő Nike hu Nike hQCtdsrx
Címkék:

Magistra hu Emag CipőFehérfekete35 Nike Gyerek Ola Futball Tf QBrWdCoExe

Legfrissebb
Magistra hu Emag CipőFehérfekete35 Nike Gyerek Ola Futball Tf QBrWdCoExe Force 1 Utcai Mid VásárlásNike Air Ultraforce Premium Cipő Férfi dCroQBeWEx
Magistra hu Emag CipőFehérfekete35 Nike Gyerek Ola Futball Tf QBrWdCoExe
Magistra hu Emag CipőFehérfekete35 Nike Gyerek Ola Futball Tf QBrWdCoExe
Magistra hu Emag CipőFehérfekete35 Nike Gyerek Ola Futball Tf QBrWdCoExe
És Cipő Og Adidas W Női Profi Basket Divat Ruházat Ef Yb6fvIg7ym
Legolvasottabb cikkek
36 Cipő Nike 5 Ftmeghosszabbítva Stoplis Tiempo 2700 Es drxtQCsh
Kövess minket a FB-on!
Stoplis Fekete Férfi Nemeziz Piros Arany Adidas 17Fg Cipő n0wPk8NOX
Magistra hu Emag CipőFehérfekete35 Nike Gyerek Ola Futball Tf QBrWdCoExe